Πάρε από τώρα αυτή την έκφραση, πάρε κι έκφραση σιχαμάρας, πάρε και βαθιά ανάσα και ετοιμάσου να δεις τα πιο αηδιαστικά φαγητά που κυκλοφορούν εκεί έξω.Ευτυχώς μακριά από εμάς!!
Το χάμπουργκερ του σωλήνα
Φαντάσου να σε κεράσουν ενα ωραίο χάμπουργκερ με αφράτο ψωμί και λαχταριστό κρέας και την ώρα που τρως την πρώτη μπουκιά να σου πουν πως το κρέας είναι φτιαγμένο απο βλαστοκύτταρα αγελάδας που πέρασαν απο μπόλικα σωληνάκια και μηχανήματα μέχρι να γίνουν ενα απλό μπιφκτέκι. Ευτυχώς εκεί στο Βανκούβερ οι επιστήμονες που έχουν στόχο να παράγουν σκελετικό μυϊκό ιστό χρησιμοποιόντας μόνο φυτικές πηγές έχουν ακομα αυτή την ΄λιχουδιά΄ σε εργαστηριακό επίπεδο.
Παγωτό απο αθρώπινο μητρικό γάλα
Ναι στο παγωτό, όχι στην συγκεκριμένη αηδία! Το έφτιαξαν πριν ένα χρόνο περίπου στο Λονδίνο, του έδωσαν το όνομα BABY GAGA γιατί κάθε παράξενο αν το συνδυάσεις με την Gaga θα κάνει ντόρο και κατάφεραν να μαζέψουν κόσμο στο μαγαζί τους. Το παγωτό περιέχει ενα μοναδικό μίγμα απο βανίλια Μαδαγασκάρης, ξύσμα λεμονιού και το γάλα.Το μητρικό.Aίσχος.
Σούσι με κατσαρίδα
Η εικόνο τοσο σκληρή που κάνει ακόμα και το ρύζι να φαίνεται απαίσιο. Στο Τόκυο όμως αντέχουν και οι καλοφαγάδες θεωρούν πως η γεύση της κατσαρίδας έχει μεγάλο γαστρονομικό ενδιαφέρον για αυτό εκτός απο σούσι την μαγειρεύουν κι αλλιώς. Δεν είναι ανάγκη να μάθουμε πως.
Βραστά αυγά σε ούρα
Απο σήμερα και εγώ αλλά και εσύ θα ρωτάμε αν τα βραστά αυγά που μας βάζουν σε σαλάτες και σάντουιτς είναι βρασμένα με την μέθοδο “Tong Zi Dan”. Aν μας που ναι σημαίνει πως τα έβρασαν μέσα σε ούρα απο αγόρια δημοτικού τα οποία πήραν απο τα σχολεία τους. Όπως κάνουν δηλαδή στην επαρχία Zhejiang της ανατολικής Κίνας που τολμούν να λένε πως αυτά τα αυγά δίνουν ενέργεια και απομακρύνουν κάποιες αρρώστιες. Προσοχή με τα ξένα αυγά φέτος το Πάσχα!!!
'PENIS FISH' απο την Κορέα (η μετάφραση απαγορεύεται)
Ναι ξέρω σου θυμίζει κάτι. Δεν έχεις κάποιο πρόβλημα εσύ, σε όλους αυτό θυμίζει. Η επίσημη ονομασία του είναι Urechis Unicinctus (χαίρω πολυ). Οι φίλοι το φωνάζουν τσουτσουνοσκούληκο γιατί αυτό είναι. Ένα σκουλήκι σε φαλλικό σχήμα που θεωρείται εκλεκτός μεζές και σερβίρεται ωμό με αλάτι ή σησαμέλαιο. Απορία: Το σερβίρουν κομματάκια ή το πετάνε έτσι στο πιάτο;
Τηγανιτή αράχνη
Στην Ελλάδα αν δούμε αράχνη γουρλώνουμε τα μάτια και φωναζουμε κάποιον να μας βοηθήσει. Στην Καμπότζη αν δουν αράχνη θα αγοράσουν δυο καλοψημένες απο κάποιο πάγκο στον δρόμο γιατί θέλουν να τρώνε κάτι στην βόλτα τους. Τις τηγανίζουν με λάδι και τις τρώνε με σκόρδο και αλάτι!
Σάπιο τυρί Σαρδηνίας
Παίρνεις τυρί απο πρόβειο γάλα. Το αφήνεις στον κήπο στο χωριό. .Πας μετά απο λίγες μέρες και το βρίσκεις με τις μύγες να κάνουν κανονικό πάρτυ και να έχουν γεννήσει αυγά. Τέλεια! Θα το πάρεις και μόλις τα αυγά εκκολαφθούν και βγούν οι προνύμφες θα το πας στην Σαρδηνία και θα το πουλήσεις για Casu Marzu. Έτσι έχουν ονομάσει εκεί αυτό το αίσχος που είναι απο τις αγαπημένες τους λιχουδιές! Δίνουν λεφτά για να το αγοράσουν!!!
Ομελέτα απο εγκέφαλο χοίρου
Ή αλλιώς“Tortang Utak”. Είναι αυγά με καρότα, κρεμμύδια, μελιτζάνες και τον εγκέφαλο χοίρου στο τηγάνι. Η διαδικασία με την ομελέτα που κάνουμε εμείς ίδια τα υλικά όμως μέρα με νύχτα! Αν όμως δεν θέλεις ομελέτα γιατί φοβάσαι μην είναι τα αυγά σαν αυτά που είδες πιο πάνω μπορείς απο ενα τοπικό σούπερ μάρκετ να πάρεις τον εγκέφαλο με σάλτσα απο γάλα σε κονσέρβα!
Σκορπιός σε ξυλάκι
Αυτόν τον σκορπιό θα τον βρείς στο Πεκίνο και σε άλλες πόλεις στην νοτιοανατολική Ασία. Είναι σνακ για τον δρόμο, το πουλάνε σε πάγκους και η θρεπτική του αξία ισοδυναμεί με αυτή ενός hot dog. Και γιατί να μην φας το hot dog;
Λυρί κότας
Εσύ το πετάς αλλά στην Γαλλία και στην Ιταλία το χρησιμοποιούσαν αιώνες ως γαρνιτούρα στα πιάτα τους! Στην Ιταλία το χρησημοποιούν ακόμα για να φτιάξουν την σάλτσα Cibreo. Αυτά βέβαια δεν σημαίνουν τίποτα! Καλά κάνεις και το πετάς γιατί ειναι αηδιαστικό!
πηγή: marymary.gr